John Pilkington er født og opvokset i Manchester, England. Rejser i Amerika og Irland har åbnet hans sind for rødderne af blues og keltisk musik. I 1987 blev han fuldtids omrejsende musiker, hvor han har sunget og spillet omkring Europa som solist – og har gjort det siden.

 

En plade med egne kompositioner ”From My Point of You”, blev optaget for det engelske selskab Making Waves og blev taget imod med begejstring.

”Social bevidst smeltende sangskriver strander i et væv af guitar stilarter…..mere end fristende” - Simon Jones, Folk Roots

Efter han slog sig ned i Danmark, dannede John ”Atlantic Wave Band”. Gennem omfangende turnéer, deres evne til at appellere til både et specialist publikum, såvel som et bredere og generelt publikum, har dette tilladt dem at etablere et raslende ry tværs over Europa for deres koncerter og festival optrædener.

I 1995 blev det næste album ”Serious Hits" udgivet for at modtage en anselig kritisk hyldest.

”En sammensmeltning af originale stilarter, ”Serious Hits” bliver båret af Pilkington’s myndige overgivelse” - Sean McGhee, Rock‘n’Reel

“Skaber masser af rå følelser og dristige erklæringer….se dem live….de er fantastiske” - Bob Lloyd, Shire Folk

I årene 1995-2009, har John fra sin base i Danmark, været medlem af det traditionelle irske band Moving Cloud som forsanger og guitarist. I forbindelse med sit eget ”Tangled Roots Studio”, har han været lydtekniker og producer på alle Moving Cloud’s indspilninger. I samarbejde med det irske ikon Donal Lunny har de udgivet ”Cuckanandy”, ”Sweet Nyaa” og ”Welcome: Who are you?”. Cuckanandy resulterede i nomineringer for Årets Folk Album ved Danish Music Awards.

 

I 2003, skrevet og indspillet John musikken til ” Sørøver Søren og andre alfabet sange”: 29 sange - en sang til hvert bogstav i alfabetet . CD’en var tænkt som en musikalsk rundrejse for børn, som kunnne gå på opdagelse i musikkens verden og få indblik i dets mange forskellige genrer, såvel som bogstavindlæring. (https://folkshop.dk/shop/1-go-udgivelser/140-soeroever-soeren-og-andre-alfabetsange-cd/ )

I 2009, dannede John et nyt band, Tradish, som spiller ”irsk musik uden grænser”. Tradish har udgivet 3 plader, og spiller koncerter og festivaler både i Danmark og i udlandet.
John opdeler sin tid for tiden mellem sit nye band ”Tradish” og som solo performer.